Om oss

Folk och Frö är ett nätverk som vuxit fram med IOGT-NTO:s  röda hus på Västerlånggatan 21 i Kalmar som nav! Ett hot om att det gamla huset måste säljas och bli en privatvilla blev startskottet till Folk och Frö. Huset räddades och har blivit en spännande mötesplats för odling, husarbete, kulturmöten, tankeutbyten, studier, kurser och föreläsningar.

Vad vi vill
Vi vill hjälpa till att hejda den snabba utveckling som alltmer hotar kommande generationers liv på jorden. Där vill vi göra 21:an till en växtplats för både folk och frön för att visa på lösningar för hur det hållbara samhället kan se ut i vårt kvarter eller vår by och i vår kommun. Vi vill särskilt bidra till en omställning till en livsmedelsproduktionen, som försörjer regionen och som är ekologiskt och klimatmässigt hållbar. Vi vill inspirera till förändrade matvanor och starkt ökad stadsodling.

Hur vi gör
Vi jobbar praktiskt med  omställnings- och hållbarhetsfrågor genom att odla trädgården och sköta om det gamla huset. Vi gerillarodlar en del utanför husets tomtgränser!
Vi fortbildar oss genom studiecirklar och kurser och genom att bjuda in föreläsare. Det kan handla om  ett brett omställningsperspektiv eller om en specialisering i någon viktig fråga. Under fliken föreläsningar kan du se kommande och tidigare föreläsningar.
Vi deltar i aktiviteter, som arrangeras av kommunen och andra organisationer och som handlar om våra hjärtefrågor.

Vilka vi är
Nätverket är öppet för alla som är intresserade av omställnings- och hållbarhetsfrågor i teori och praktik. Du kan delta i en studiecirkel, jobba praktiskt i trädgården eller med husets underhåll, delta i spännande aktiviteter och kurser eller besöka en föreläsning. Man kan också bara komma och umgås, samtala och äta soppa.

Träffpunkt tisdagssoppa
Under större delen av året träffas vi på tisdag eftermiddag från 16.00. Det kan vara olika jobb på gång med huset och i trädgården beroende på säsong. Några kokar soppa. Klockan 18.00 äter vi soppa tillsammans, som vi betalar 20 kr för. Efter soppan är det planeringsarbete och/eller studiecirkel fram till klockan 20. Du är välkommen!

IMG_1554

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s