Exkursion ut i skogen tisdagen den 17 april kl 13.30

På tisdag avslutar vi vår cirkel om skogen med en exkursion ut till en fin blandskog.

Det är Ingalill och Janne som hälsar oss välkomna att besöka deras ganska nyförvarvade skog några mil sydväst om Kalmar. Det är en blandskog  med bok och gran och de har köpt den med ambitioner att sköta den ansvarsfullt för framtiden. De berättar för oss och bjuder dessutom på te/kaffe och smörgås.
Anmälan om deltagande på träffen tisdagen den 10 april eller senast söndag den 15 april till folkofro@gmal.com.

Bilar avgår kl 13.30 från Västerlånggatan 21.
Du kan också ansluta vid vägkrysset i Tvärskog kl 13.50.

Glöm inte att anmäla dig!

Insändare inför föreläsningen 27 mars

Idag måndagen den 26 mars har Aina Hagberg från Folk och Frö en insändare i Östra Småland om naturskog , om vår industrikulturs alla ”inteckningar” i skogsråvaran, som ska säkra den ”heliga”   ekonomiska tillväxten. Den skrevs som en inledning till vår föreläsning med Mikael Karlsson tisdagen den 27 mars kl 17.30 på Västerlånggatan 21.

Insändaren kan du läsa under media här

Föreläsning tisdagen den 27 mars.

Nu står den för dörren! Folk och Frös föreläsning den här våren.

Det är skogskonsulent Mikael Karlsson som föreläser om ett alternativt sätt att bruka skogen utan att kalhugga och ändå få ekonomin som skogsbrukare att gå ihop.

Läs om föreläsningen – tider och kosntander här.
Varmt Välkomna!

Vi som ingår i organsiationskommittén traffas ca 14.30 för att fixa fikat och möblera upp i salen.  Sedan äter vi en soppa tillsammans runt 16.30 och hoppas att Mikael hinner komma till den.

Vi åker till Växjö och ser teater tisdagen den 20 mars!

Vi har studerat om skogen och organiserar en föreläsning om skogen den 27 mars. Och verkligen  sett fram mot Riksteaterns föreställning Slutet enligt Rut, som är en svart familjekomedi med en urgammal kvinna och hennes orörda skog i handlingens centrum.

Så blir föreställningen inställd i Kalmar!

Är det bara vi som är intresserade? Men vi ger oss inte utan tar tåget till Växjö och ser föreställningen där tisdagen den 20 mars kl 19.00 . På väg till Växjö gör vi klart planeringen för föresläsningen den 27 mars. Ni som inte kommer med får maila folkofro@gmail.com innan tisdag den 20 mars och berätta vad ni kan bidra med till ekofikan den 27 mars.
Ni som kommer med får också gärna maila och ge besked. Aina kollar om det går att förboka  5 biljetter att betalas på plats.
Tåget – Öresundståg – går 16.55 från Kalmar. Skaffa gärna resekort för enklare och billigare resa. Teatern i Växjö kostar 290 kr eller 250 om man har scenpass.

Väl mött på Kalmar station på tisdag!

Konsten att hugga träd och behålla skogen! Föreläsning den 27 mars kl 17.30

Mångfald eller enfald? Vi har hört frågan i andra sammanhang. Nu gäller den skogen – om man nu kan använda det begreppet om de ”enfaldiga” trädplanteringar som utgör ca 80 % av det vi av slentrian kallar skog.
Kom till Folk och Frös föreläsning med skogskonsulenten och skogsbrukaren Mikael Karlsson! Utifrån sin bok Konsten att hugga träd och behålla skogen föreläser han om ett ekosystembaserat skogsbruk som upprätthåller den oerhört viktiga biologiska mångfalden i skogen och som dessutom ger mångfalt tillbaka även ekonomiskt, klimatmässigt och för ett berikande friluftsliv!

Föreläsning med frågestund kl 17.30 på Västerrlånggatan 21, Kalmar
Inträdet på 100 kr resp  50 kr för studerande inkluderar ekofika.

Arrangeras i samarbete med NBV

Tisdagsträff den 13 mars kl 1700

Förra tisdagen talade vi om det engelska initiativet Carbon Conversations med Elisabet och Amie. Det väckte tankar och idéer som kan utvecklas till Hållbarhetsveckan i höst. En annan idé för Hållbarhetsveckan i höst presenterar Daphne kort nu på tisdag.

Men viktigast för dagen blir att planera för vårt deltagande i Riksteaterns uppsättning av pjäsen Slutet enligt Rut, söndagen den 18 mars kl 17.00 på Kalmar Teater. Föreställningen lyfter fram diskussionen om gammelskogen och dess värde.
Vi finns på plats och presenterar Folk och Frö och marknadsför föreläsningen om skogen med Mikael Karlsson, som Folk och Frö arrangerar tisdagen den 27 mars på Västerlånggatan 21 kl 17.30.

Fika för 20 kr kl 18.00

Alla är Hjärtligt Välkomna!

 

 

Tisdagsträff den 6 mars kl 17.00

Träffen idag den den 27 februari ställs in p gr a att flera har svårt att ta sig till Kalmar och att ytterligare varningar för snöoväder finns för kvällen.

Nu träffas vi igen på tisdag den 6 mars klockan 17.00. Till den träffen hälsar vi Elisabet Zöttl välkommen. Elisabet arbetar nu på Länstyrelsen men har tidigare bott flera år i Cambridge i England. Under sin tid där deltog hon  i Carbon Conversations. På tisdag berättar hon om hur det organiserades och har med litteratur de läste.

Vi lagar soppa tillsammans! Daphne tar med grönsaker och Aina tar med ljust och mörkt bröd. Ost och mjölk finns. Andra som kan bidra kan meddela detta till Daphne.

Soppa för 20 kr kl 18.00

Alla är Hjärtligt Välkomna!

OBS!!! Studiebesök på förmiddagen lördagen den 3 mars flyttas!

Det är alldeles för mycket snö i skogen och vi vet inte hur vägarna är på lördag så studiebesök flyttas till april. Mer information kommer längre fram.

I vår cirkel om skogen tar vi nu steget ut i den – ut i en blandskog av gran och bok!

Det är Ingalill och Janne som hälsar oss välkomna att besöka deras ganska nyförvarvade skog några mil sydväst om Kalmar. De har köpt den med ambitioner att sköta den ansvarsfullt för framtiden. De berättar för oss och bjuder dessutom på te/kaffe och smörgås.

Samåkning sker från Västerlånggatan 21. Kom i god tid så att bilen/bilarna kan avgå kl 9.30.

Samåkning sker också från vägkrysset i Tvärskog vid kl 9.50.

Ta varma kläder och fotdon som klarar en skogsvandring.

Föranmälan krävs! Den kan göras på träffen tisdag 27 feb eller via mail till folkofro@gmail.com

Väl mött till en intessant exkursion!

 

 

 

 

OBS!!! Tisdagsträff den 27 februari kl 17.00 ställs in!

På grund av dåligt väder och fortsatta varningar för snöoväder ikväll så ställs träffen den 27 februari in och flyttas till tisdagen den 6 mars.

 

I tisdags samlades riktigt många Folk och Fröare på Västerlånggatan Vi hade en mycket trevlig och givande träff med lärare och studenter från kursen Visual communication for change från Linnéuniversitetet. Och hoppas vi träffas igen!

 

 

 

 

ÄLDRE INLÄGG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s